Inloggen op o-v-z.nl:

username

password

PASSWORD VERGETEN?

Password vergeten

Vul je emailadres in:

Agenda

Wat staat er op de agenda de komende tijd?

  06-10-2022 Duurzaamheid bij VOA

   DONDERDAG 6 OKTOBER 2022: 14.15  -  19.00 UUR

  Bij onze bevriende ondernemersvereniging in Alphen. Via Ewald van de Mortel (die ook informatie zal verstrekken op het kennisplein) zijn ook de leden van OVZ uitgenodigd. Let op: inschrijving verplicht.

  INCLUSIEF DRIE TOPSPREKERS, EEN DUURZAAM KENNISPLEIN EN DE VOA-BORREL OP EEN VERRASSENDE LOCATIE: HET DAK VAN HET HUIS VAN DE DUURZAAMHEID (bibliotheek) - (PARKEERDAK 5E ETAGE - AARPLEIN 12)

  OOK JIJ KUNT HET ANDERS DOEN!

  We zijn het er allemaal over eens: verduurzamen is een must. Het klimaat verandert, de vervuiling neemt toe en ook opdrachtgevers stellen (duurzame) eisen aan product en dienst. Maar wat zijn de mogelijkheden, wat levert het op en – niet onbelangrijk – wat kost het verduurzamen van mijn bedrijfsvoering eigenlijk?

  Drie specialisten op het gebied van duurzaamheid vertellen ons op donderdag 6 oktober a.s. tijdens Doe Maar Duurzaam over duurzaamheid, een eerlijke wereld en ervaringen in de praktijk. Op het kennisplein staan tal van collega-ondernemers die zich al dagelijks bezig houden met duurzaamheid. Ter inspiratie en ontmoeting. Aansluitend aan het event vindt de maandelijkse VOA-netwerkborrel plaats waar op duurzame wijze verder genetwerkt kan worden. Deze wordt u aangeboden door PreZero.

   

  PDF: Uitnodiging duurzaamheid

   

   

   29-09-2022 Laat digitalisering voor je werken

   Laat digitalisering voor je werken’ is een initiatief van gemeenten en ondernemersverenigingen in de Leidse regio onder de vlag van Economie071.

   Op 29 september is er in de regio een event dat samen met alle ondernemersverenigingen en de Rabobank wordt georganiseerd. Dit event biedt ondernemers de kans te leren hoe digitalisering hen toekomstbestendig kan maken. Ondernemers die al zijn ondersteund en een voucher hebben benut doen hun verhaal over wat digitalisering hen heeft opgeleverd en diverse experts geven tips & tricks waarmee ondernemers direct aan de slag kunnen. 

   Inspiratie-event ‘Laat digitalisering voor je werken’

   29 september om 17.30u – 21.30u, Llokaal, Bètaplein 18, 2321 KS Leiden

   Gedigitaliseerde bedrijven boeken betere resultaten. Wil jij weten hoe? Kom dan op 29 september langs en leer hoe ondernemers uit de Leidse regio dit hebben aangepakt. Volg ook twee powersessies voor concrete tips van experts. Je gaat naar huis met adviezen die direct toepasbaar zijn. Na afloop kunnen deelnemers als eerste aanspraak maken op de extra vouchers die beschikbaar komen. Schrijf je in via www.economie071.nl.

   Programma

   Je bent van harte welkom op 29 september bij Llokaal (begane grond mboRijnland), Bètaplein 18, 2321 KS Leiden (naast station Leiden Lammenschans).

   17:30-18:00 Inloop met lichte maaltijd en drankje

   18:00-18:30 Plenaire introductie

   Projectleider Dwayne van der Klugt vertelt hoe jij als ondernemer gebruik kunt maken van het initiatief Laat digitalisering voor je werken. Vervolgens laat Marius Hovius (directeur Coöperatieve Rabobank) zien wat de positieve effecten van digitalisering zijn voor bedrijven.

   18.45-20.00 Korte powersessies: Kies twee korte powersessies waarin een lokale ondernemer zijn of haar ervaring deelt. Je hoort wat digitalisering hen heeft opgeleverd en waar je op moet letten. Vervolgens geeft een expert over zijn vakgebied je vijf tot tien concrete tips waar jij als ondernemer direct mee aan de slag kunt. 

   • Voor Digital Marketing zal Wendy Gaurie van Exclusivithee haar ervaring delen. Rianne Verheijen van Online Tigers zal de handige tips meegeven waar je als ondernemer mee aan de slag kan.
   • Een andere ondernemer zal spreken over zijn ervaringen met cybersecurity en waarom het zo belangrijk is om je in dit onderwerp te verdiepen. Eric Devilee van Interpulse en Niels van Gijzen van HackDefense geven je aansluitend concrete tips mee over Cybersecurity.
   • Of sluit aan bij de sessie over het opzetten van een digitale strategie voor je bedrijf. Christiane Keizer van DWARS vertelt over haar ervaringen en aanpak. Tim Serdijn van PIT Digitale Transformaties zal handige tips meegeven over dit onderwerp.

   20:00-21:30 Netwerkborrel

   Aanmelden

   Schrijf je in via www.economie071.nl.

    18-11-2022 Ontbijt!

    ontbijt sfeerbeeldOp vrijdag 18 november 2022 gaan we weer met zijn allen ontbijten. En er staan extra activiteiten op het menu!

     15-09-2022: Politieke avond

     Beste ondernemer,

     Het zal je niet ontgaan zijn dat er dit jaar gemeenteraadsverkiezingen zijn geweest. Nu bekend is hoe de verdeling van zetels in de raad er de komende jaren uit ziet, gaan we in gesprek met de verschillende partijen. 

     Wat gaat u voor de ondernemers in Zoeterwoude doen? Die vraag staat centraal op de politieke avond die we op donderdagavond 15 september organiseren in cafe De Vriendschap.

     De avond duurt twee uur. Tussen 20.00 uur en 21.00 uur debatteren de fractievoorzitters van Progressief Zoeterwoude, CDA, VVD en Senioren Belangen Zoeterwoude over vier stellingen:

     1. Agrariërs vinden steeds moeilijker een opvolger voor hun bedrijf. Overname is duur. Beperkende maatregelen maken het beroep onaantrekkelijk. Stel dat de helft van de boerderijen in de Weipoort hun bedrijf stopt. Moet de gemeente dan het bestemmingsplan wijzigen zodat er gewoond, gebouwd of gerecreëerd kan worden? Of biedt ze hulp om de agrarische bestemming opnieuw invulling te geven?

     Stelling: Ongebruikte agrarische grond moet een nieuwe bestemming krijgen

     2. Het Dorpsplein, volgens de één een winkelgebied, een ander ziet het als evenementenplein, sommigen willen er parkeren, anderen juist niet en wie echt lef heeft begint nog eens over de Chinees die op het plein stond en  -ondanks protesten- werd gesloopt. De afgelopen 10 jaar is er van alles aan het plein gedaan, maar de ondernemers staan nog steeds niet in de rij om er aan de slag te gaan. Hoe ziet de toekomst van het dorpsplein er uit?

     Stelling: Het Dorpsplein is de winkelkern van Zoeterwoude-Dorp. De gemeente moet actief aan slag om het voor ondernemers aantrekkelijker te maken om in het plein te investeren.

     3. Er wordt flink gebouwd in Zoeterwoude-Rijndijk. Een deel van bedrijventerrein De Grote Polder kreeg een nieuwe bestemming; daar staan nu huizen. Nu bewoners en bedrijven tegen elkaar aan 'schuren' stijgt ook de overlast. Bewoners klagen over vrachtwagens, bedrijven zien hun ontwikkelingsmogelijkheden beperkt worden. 

     Stelling: Gaat woongenot bij De Grote Polder voor bedrijvigheid?

     4 Als je het op straat vraagt zegt iedereen dat Zoeterwoude vooral zelfstandig moet blijven. Zelfstandig betekent ook dat de Zoeterwoudse gemeenteraad er voor alle ondernemers in onze gemeente moet zijn. Hun producten en diensten en daarmee behoeften lopen flink uiteen. De vraag is of Zoeterwoudse ondernemers wel voldoende ondersteund kunnen worden door een kleine gemeente. Zouden zij niet veel beter af zijn als Zoeterwoude samen met andere gemeenten in de regio gaat?

     Stelling: Voor ondernemers geldt dat zij beter af zouden zijn wanneer Zoeterwoude niet zelfstandig blijft.

     Het debat wordt geleid door Chris de Waard, hoofdredacteur en oprichter van Omroep Sleutelstad. Zijn omroep neemt het debat ook op. De opnames zijn in het weekend na het debat bij Sleutelstad op tv (Ziggo 46 / KPN 1421) te zien.

     Na iedere stelling is er de mogelijkheid om vanuit de zaal te reageren en of vragen te stellen aan de politici.

     Om 21.00 uur start ons politiek café. Onder het genot van een borrel of een frisje kunnen ondernemers, medewerkers van de gemeente en raadsleden elkaar informeel ontmoeten en napraten over het debat.

     Kom je ook? Neem gerust iemand mee.
      

      Archief

      Overzicht van oude aankondigingen

       niet ingelogd

       Vernieuwd op de site

       [2022-09-24] 06-10-2022 Duurzaamheid bij VOA

       [2022-09-15] 29-09-2022 Laat digitalisering voor je werken

       [2022-09-13] 18-11-2022 Ontbijt!

       [2022-08-31] 15-09-2022: Politieke avond

       [2022-08-31] 11-06-2022: Ledendag

       [2022-06-19] Ledendag 2022: nieuw begin

       [2022-06-17] Lid worden

       [2022-06-07] Onze ondernemers

       [2022-06-07] Kascontrole

       [2022-05-31] Inloggen