Inloggen op o-v-z.nl:

username

password

PASSWORD VERGETEN?

Password vergeten

Vul je emailadres in:

Nieuws

Het laatste nieuws over de OVZ vind je hieronder en op Facebook

  Prachtige (leden-)dag 2023

  Ik kijk naar buiten: het is bewolkt en het waait vooral heel hard! Met weemoed denk ik terug aan aan het prachtige weer, zo kort geleden nog, toen we met zijn allen gingen Trappen en Happen: op de fiets langs diverse locaties in Zoeterwoude om wat lekkers te krijgen. Je zou haast zeggen: "Wat hebben we geboft met het weer!"

  Maar dat was niet het enige waar we mee boften! Dankzij de voorbereidingen en inspanningen van Connie, Ellen, David van Nieuwenburg Sfeer, Jeroen van Slijterij De Klaver, Karin en Sjaak van Kaasboerderij van Veen, Peter van Boerderij Rustdam, Nel van de IJsboerderij en Rob Belt, Kok aan huis  hadden we een prachtige tocht met heerlijk eten en drinken en een prachtige aankleding! En Evelyn, dank voor de foto's!

  Helaas moesten we Robbert bedanken voor zijn inspanningen in het bestuur de afgelopen jaren. Alle goede teksten waren van hem, zoals al gemeld tijdens het aperitief. Daarom na de foto's, in stijl, het verslag dat Google Bard voor ons schreef.

  André Berloth,

  Voorzitter.

  Op vrijdag 8 september 2023 organiseerde de Ondernemersvereniging Zoeterwoude een ledenavond. De avond had als thema "Trappen & Happen" en stond in het teken van fietsen, eten en drinken.

  De avond begon om 17:00 uur bij Slijterij De Klaver in Zoeterwoude-Dorp. Hier werden de deelnemers verwelkomd met een bitter aperitief. Na een korte introductie vertrokken de deelnemers op de fiets richting Kaasboerderij van Veen.

  Op de kaasboerderij werden de deelnemers ontvangen met een rondleiding. Daarna kregen ze een voorgerecht geserveerd door Ron Belt, Kok aan huis. De keuze was uit twee voorgerechten: Rosbief van tonijn, venkelatjar en sojasaus of Tartaar van rode biet, witte bonen en emulsie van aubergine en rookolie, frambozendressing.

  Na het voorgerecht werd er weer op de fiets gestapt, nu richting Boerderij Rustdam. Op deze boerderij kregen de deelnemers het hoofdgerecht geserveerd, ook door Kok aan huis Ron Belt. De keuze was uit twee hoofdgerechten: Ossenhaasfilet met rozemarijnjus of "Cordon bleu"van aubergine met geitenkaas en gedroogde tomaat.

  Na het hoofdgerecht was het tijd voor het toetje. De deelnemers werden naar IJsboerderij de Jong gebracht, waar ze konden genieten van een heerlijk ijsje.

  De ledenavond werd rond 21:15 uur afgesloten. De deelnemers waren erg tevreden over de avond. Ze vonden het een leuke manier om elkaar te ontmoeten en te netwerken.

  -Google Bard, AI

   

   Mooi bezoek aan Mulder Shipyard

   Donderdag 22 juni 2023 waren we te gast bij OVZ-lid Nick Mulder. De zeer interessante rondleiding werd verzorgd door Nick, de 3e generatie Mulder.

   Mulder Shipyard is een scheepswerf, sinds 1938 in familiebezit in Nederland, met meer dan 70 fulltime werknemers verdeeld over drie locaties in de regio Leiden en een vierde locatie in Enkhuizen.

   Bij Mulder is het de filosofie om traditioneel vakmanschap te combineren met de nieuwste technologie, terwijl ze zich altijd richten op het leveren van uitstekende kwaliteit, uitstekend comfort en uitzonderlijke zeewaardigheid.

   Na het verhaal over de historie van het bedrijf zijn we in twee groepen door de fabriekshal en de werf gelopen. Na afloop was er een goed verzorgde borrel door het bedrijf.

   fotoverslag

   Het bedrijfsbezoek werd door vele van ons bezocht en Nick kreeg lovende recensies van ons allen. Dankjewel Nick Mulder en je collega’s voor de gastvrijheid! Dank alle aanwezigen bij dit bedrijfsbezoek.

    


    

    2023-05-31: Digitaliserings-vouchers gaan verder!

    Vorig jaar hebben meerdere leden al gebruik gemaakt van de vouchers die door de provincie en de gemeente, via Economie071, beschikbaar waren gesteld voor verdere digitalisering van hun onderneming, of onderzoek naar de mogelijkheiden voor digitalisering. 

    Vanmorgen maakt Dwayne van der Klugt in een gesprek met André Berloth bekend dat de regeling gecontinueerd wordt en de bedragen zelfs hoger kunnen zijn. 

    De details van de regelingen moeten nog verder bekend worden gemaakt, maar wil je nú al meer informatie, neem dan contact op met André Berloth

     Na 13 jaar: Hugo Choufour stopt als voorzitter

     Hugo Choufour is gestopt als voorzitter van de Ondernemersvereniging Zoeterwoude. Choufour vindt het tijd om het stokje door te geven. De 70-jarige ondernemer heeft de functie dertien jaar vervuld. Hij maakte zijn besluit donderdagavond, tijdens de Algemene Ledenvergadering, bekend. Bestuurslid André Berloth is direct voorgedragen en benoemd tot opvolger van Choufour.

     Zoeterwoudenaar Choufour weet wat het is om te ondernemen in de Leidse regio. Bij veel mensen is hij bekend om zijn gemakswinkels, groothandel Verra, Café De Vriendschap en het Hazeskoor. Met die laatste twee gaat de ondernemer overigens gewoon door. “Ik ga toch niet stilzitten? We gaan nog veel mooie feestjes geven in De Vriendschap en daar horen optredens met het Hazeskoor of met mijn dochter Bianca natuurlijk bij”, zegt hij.

     Erelid
     Na zijn aftreden is Choufour benoemd tot erelid van de Ondernemersvereniging. Die titel is ook te lezen op de ingelijste oorkonde die de scheidend voorzitter van het resterende bestuur meekreeg.

     Choufour is niet het enige bestuurslid dat donderdag aftrad. Penningmeester Cees Bakker stopt na 9 jaar trouwe dienst en bestuurslid Dita van Dijk na 3 jaar. Beiden geven aan de rol met veel plezier uitgevoerd te hebben, maar vinden het tijd voor nieuwe dingen. Ook Bakker wordt benoemd tot erelid. Nieuwe voorzitter Berloth bedankt Van Dijk voor haar inzet als lid van de activiteitencommissie. 

     Aan het eind van de avond wordt Henk Oostdam aan het bestuur toegevoegd. Hij neemt de rol van penningmeester op zich.

      

     Bron: https://sleutelstad.nl/2023/04/16/hugo-choufour-gestopt-als-voorzitter-ondernemersvereniging-zoeterwoude/

      

      

      Save the date: 13 april 2023

      Op donderdagavond 13 april 2023 organiseert het bestuur van de OVZ haar jaarlijkse Algemene Ledenvergadering (ALV).

       

      Zet deze datum vast in je agena. Het programma volgt.

       Eerste Zoeterwoudse ondernemersontbijt druk bezocht

       Vrijdag 18 november was het de Dag van de Ondernemer. Samen met Ondernemersvereniging Zoeterwoude, BIZ Grote Polder en Rijneke Boulevard organiseerde de gemeente Zoeterwoude het eerste Zoeterwoudse ondernemersontbijt. Ruim 120 ondernemers maakten van de uitnodiging gebruik en ontmoetten elkaar bij De Meester Café en Zalen. De ideale gelegenheid om nieuwe contacten op te doen. Ook burgemeester Fred van Trigt en wethouders Paul Olthof en Mathieu Paardekooper schoven aan. 

        

       Zoeterwoude is trots op haar ondernemers 

       “Als gemeente en ook als wethouder ben ik enorm trots op de ruim 900 bedrijven in Zoeterwoude. Ondernemerschap raakt het hart van onze samenleving en als gemeente hebben wij hart voor onze ondernemers. Ze maken Zoeterwoude vitaal en geven veel inwoners een arbeidsplaats. We hebben veel te bieden. Van thuiskapper tot grote bierbrouwer, van melkvee tot internationaal betaalverkeer. Met elkaar werken we aan een goed vestigingsklimaat en aan goede bereikbaarheid van onze gemeente. Dat doen we lokaal en ook regionaal, omdat ondernemen niet stopt bij de gemeentegrens. Dat we daar op de Dag van de Ondernemer samen met zoveel van onze ondernemers bij stil kunnen staan tijdens dit ontbijt, dat maakt mij als wethouder Economie nóg trotser”, aldus Paul Olthof. 

        

       Ondernemers weten elkaar steeds beter te vinden 

       Robbert Beurse, bestuurslid van de Ondernemersvereniging Zoeterwoude, is enthousiast over de vele ondernemers in Zoeterwoude. “Pas toen ik lid werd van de Ondernemersvereniging Zoeterwoude merkte ik hoeveel ondernemers er in Zoeterwoude zijn! Tijdens de gezellige activiteiten die de vereniging organiseert, spreek ik telkens nieuwe mensen. Daardoor weten we elkaar steeds beter te vinden.” 

       Sjuul Tutuarima, voorzitter van de BIZ Grote Polder, sluit zich hierbij aan. “De diversiteit aan ondernemers is groot en dat maakt ondernemen hier heel interessant. De lijnen tussen de ondernemers, gemeente en belangenorganisaties zijn kort en effectief. Dit ondernemersontbijt versterkt de samenwerking en vergroot de onderlinge samenhang.

        

        Ledendag 2022: nieuw begin

        De ledendag stond dit jaar in het teken van een nieuw begin. Na alle coronamaatregelen zijn de ondernemers wel toe aan een ouderwets feestje. En dat deden we dus op zaterdag 11 juni.

        Na een goede kop koffie of thee -uiteraard voorzien van een stuk appeltaart- in het versverbouwde café De Vriendschap verdeelden de deelnemers zich in twee groepen. De ene groep vertrok naar het muziekcentrum voor een djembe workshop. Onder deskundige begeleiding ging er voor velen een muziekale wereld open. 

        Het andere deel bleef in De Vriendschap om daar een workshop ademhalen te ondergaan. Vooraf werd er wat lacherig over gedaan. "Ik adem al mijn hele leven, volgens mij kan ik dat al", was een veel gemaakte grap. Eenmaal bezig sloeg de sfeer om en kwamen veel leden dichtbij zichzelf. Ze lieten opgebouwde spanning los en voelden zich zichtbaar opgelucht na de sessie.

        Na de workshop kwam iedereen terug naar het café waar een gezellige borrel stond te wachten. Een heerlijk diner, verzorgd door Hugo en Bianca, sloot de dag smakelijk af. 

         Oplichters benaderen OVZ

         Het bestuur van de OVZ kreeg de volgende mail:

         Geachte heer/mevrouw,

         Wij willen u ervan op de hoogte stellen dat wij een registratieverzoek hebben ontvangen voor www.o-v-z.net. Aangezien dit verzoek ingediend is door iemand buiten uw organisatie stellen wij u hiervan op de hoogte.

         Als het verzoek wordt voortgezet, kan dit gevolgen hebben voor uw bedrijf. Uw klanten kunnen in de war raken omdat een ander bedrijf exact dezelfde naam gebruikt, maar met een andere extensie.

         Daarom geven we u deze eenmalige aanbieding om deze naam zelf te registreren. Als u akkoord gaat, koppelen we www.o-v-z.net aan www.o-v-z.nl

         De kosten voor deze naam bedragen 29,75 euro per jaar. De domeinnaam wordt direct geregistreerd voor een periode van 10 jaar, wat betekent dat u een eenmalig bedrag van 297,50 euro betaalt (exclusief btw). Uw naam zal worden beschermd en geregistreerd voor deze periode. Als u wilt kunt u de extensie nadien voor eenzelfde periode verlengen.

         Gaat u akkoord met onze eenmalige aanbieding? Reageer dan met ‘akkoord voor dit voorstel’ in antwoord op deze e-mail.

         Dit zijn de factuurgegevens die wij van u hebben:

         O.V.Z.

         xxxxxxxxxxxxxxxxxx

         Mocht hierin iets veranderd zijn, pas dit dan alstublieft aan en stuur dit naar ons toe.

         Bij akkoord wijzen de derde partij af en koppelen deze naam aan uw huidige website. Gaat u niet akkoord? Laat dit dan ook per mail weten. Wij zullen de derde partij hier dan van op de hoogte stellen en het registratieverzoek voortzetten voor de derde partij.

         Ik zie uw reactie graag tegemoet.

         Met vriendelijke groet,

         Thomas Schipper

         Trademarked in Benelux

         www.tmbenelux.org
          

         Even heel snel op Google kijken levert genoeg informatie om hier niet in te trappen:

         oplichters tmbenelux.org

          

          Privé adressen

          Zoals in het artikel Flessenpost te lezen is, zou het soms heel handig zijn om niet alleen bedrijfsadressen van de ondernemingen te hebben, maar ook de privé adressen van de ondernemers. De adressen worden echt als privé gezien en niet buiten het Bestuur gedeeld.

          Vul daarom je privé adres in op je eigen pagina. (en vul dan meteen de rest van de gegevens aan en plaats een foto van jezelf en het logo van je bedrijf!)

           

           Kascontrole

           In april zal de ALV plaatsvinden. Vóór de ALV dient zoals altijd de kascontrole plaats te vinden door twee leden die niet in het Bestuur zitten en in 2021 niet in het Bestuur zaten. De stukken zijn klaar voor de controle. De kascontrole moet door twee personen uitgevoerd worden. Er is er nu één. Dus, geef je op! En maak je geen zorgen over de hoeveelheid werk. Het valt allemaal erg mee!

           Update: de kascontrole voor de ALV van dit jaar wordt inmiddels uitgevoerd. 

            Flessenpost

            Omdat de geplande nieuwsjaarborrel, als gevolg van de coronamaatregelen, helaas niet door kon gaan besloot het bestuur om op een andere manier toch contact met de leden van de OVZ te zoeken.

            Ieder lid ontving in de laatste week van 2021 een 'verwarmend' bericht in de vorm van een flesje Glühwein. Het bestuur wil op deze manier laten zien dat uit het oog zeker niet uit het hart is.

            Privé adres
            De flessenpost werd persoonlijk verspreid door enkele bestuursleden. Tijdens het verspreiden kwamen we er achter dat we sommige leden geen privé adres in ons systeem hebben staan. In coronatijd, en zeker in de periode tussen kerst en oud-en-nieuw, bleken sommige bedrijfspanden verlaten. 

            Wij hebben hiervan geleerd en vragen alle leden of zij hun privé adres aan onze gegevens willen toevoegen. Uiteraard is dit niet verplicht. Bovendien zal dit adres alleen bij dit soort gelegenheden gebruikt worden en nooit gedeeld worden. Ook niet met andere leden. Je kunt hier je eigen privé adres invullen.

             Subsidie van Economie071

             Economie071 heeft subsidies tot €1000 beschikbaar voor MKB'ers in 071 die hun digitalisering willen verbeteren, terwijl je slechts 25% van het project zelf hoeft te betalen. Te denken valt aan:

             • verkoop via je website of webshop
             • online klantenbinding
             • digitaal veilig werken voor jou en je medewerkers
             • een slim digitaal financieel systeem
             • een start of volgende stap met business intelligence / data analytics
             • een digitale strategie
             • digitaal voorraadbeheer
             • digitalisering van je productieproces

             Het Bestuur van OVZ heeft contact met de projectleider van deze voucherregeling. Dus wil je meer weten over de regeling,  bel of whatsapp dan met onze voorzitter/webtechneut André.

              UBO-register (!!)

              De Kamer van Koophandel heeft het iedereen al meerdere keren laten weten: Het UBO-register is een nieuw register dat verplicht ingevuld moet worden door alle organisaties die bij de KvK ingeschreven staan (met een enkele uitzondering, nl eenmanszaken). Het niet invullen van het UBO register is een economisch delict en kan zelfs tot gevangenisstraf leiden.  De OVZ roept haar leden dan ook op om vandaag nog te controleren of voor één of meerdere van hun inschrijvingen bij de KvK een UBO registratie verplicht is (waarschijnlijk wel!) en deze registratie in orde te maken. De laatste dag dat dit gebeurd moet zijn is 26 maart 2022.

              UBO's (Ultimate Beneficial Owners, oftewel uiteindelijk belanghebbenden) zijn de mensen die de uiteindelijke eigenaar zijn van of zeggenschap hebben over een organisatie. Dit zijn bijvoorbeeld mensen met meer dan 25% van de aandelen in een bv. Of mensen die meer dan 25% eigendomsbelang hebben in een vof. Een organisatie kan 1 of meer UBO's hebben. Organisaties moeten vóór 27 maart 2022 hun UBO's ingeschreven hebben.

              https://www.kvk.nl/inschrijven-en-wijzigen/ubo-opgave/

              De OVZ is een vereniging en moet zelf ook het UBO register invullen. Het Bestuur heeft dit inmiddels geregeld.

               Netwerkontbijt Rijneke boulevard

               Ruim dertig ondernemers trokken vrijdagochtend vroeg naar het restaurant van CASBA wonen en slapen voor een netwerkontbijt.

               De winkel gaat normaal gesproken pas om 10.00 uur open, maar speciaal voor de OVZ werd een uitzondering gemaakt en stonden er om 8.00 uur al koffie, croissantjes, broodjes, sap en beleg klaar voor de deelnemers aan de netwerkborrel.

               De activiteitencommissie van de OVZ kijkt tevreden terug op de ochtend. "Heel fijn dat zoveel leden hierbij aanwezig waren. Ben benieuwd of het bij de nieuwjaarsborrel op 17 januari 2022 lukt om een nóg grotere opkomt te bereiken", sprak een van de organisatoren na afloop.

               Het ontbijt werd afgesloten met een korte rondleiding over de Rijneke boulevard waar CASBA sinds 1980, als een van de eerste winkels, gevestigd is.

                

                Eerste Meet & Greet druk bezocht

                Een ruime meerderheid van leden van de OVZ lieten donderdag hun gezicht zien tijdens de eerste Meet & Greet van 2021. Er werd veel 'gemeet' en nog meer 'gegreet' en dat was precies de bedoeling van de netwerkbijeenkomst. 

                De activiteitencommissie van de ondernemersvereniging kijkt tevreden terug en kijkt voorzichtig uit naar de volgende actie: het netwerkontbijt op 12 november.

                 Save the date(s)

                 De komende maanden gaan we verschillende activiteiten organiseren die het contact tussen de ondernemers in onze gemeente moeten versterken. 

                 Hierbij willen we alvast een tipje van de sluier oplichten en je vragen om onderstaande data in je agenda te reserveren:

                  

                 ONTMOET EN VERBIND

                 Donderdag 23 september 2021

                 Netwerkborrel “Meet & Greet” van 19.00 uur tot 21.00 uur

                 locatie: de Meester

                  

                 Vrijdag 12 november 2021

                 Ontmoet de Rijneke van 8.00 tot 10.00 uur (ontbijtsessie)

                 locatie: lunchrestaurant MezzoMezzo bij Casba Wonen

                  

                 Maandag 17 januari 2022

                 Nieuwjaarsborrel - ivm met maatregelen vooralsnog gecancelled

                  

                 Maart 2022

                 Debatavond voor de Gemeenteraadsverkiezingen

                  

                 Donderdag 21 april 2022

                 Netwerkborrel “Meet & Greet” met ALV

                  

                 Zaterdag 4 juni 2022

                 Leden dag met partners

                  Nieuw Bestuur

                  Tijdens de ALV op 20 mei 2021 is René afgetreden uit het Bestuur. Vanwege zijn grote verdiensten de afgelopen jaren heeft hij het ere lidmaatschap gekregen. 

                  Vervolgens is het Bestuur behoorlijk uitgebreid. Naast Hugo,  Ewald en Cees nemen nu plaats in het Bestuur: David, Dita, Connie, Ellen, Robbert en André. Een overzicht van het voltallige Bestuur is op deze website te vinden. 

                  Het Bestuur wil met deze uitbreiding gemakkelijker activiteiten kunnen organiseren. 

                   

                   ALV 2021

                   Op 20 mei 2021 heeft de Algemene Ledenvergadering plaatsgevonden. Deze was, net als de vorige keer, online op Google Meet. 

                   De belangrijkste onderwerpen die aan bod zijn gekomen, waren: 

                   1. Verslag Kascommissie
                   2. Wjziging van de samenstelling van het Bestuur
                   3. Toelichting op vernieuwing bij OVZ

                   Van het nieuwe Bestuur is een introductie te vinden op deze website. 

                   Dit zijn de notulen van de vergadering. Deze kunnen op de volgende ALV pas definitief vastgesteld worden.