Inloggen op o-v-z.nl:

username

password

PASSWORD VERGETEN?

Password vergeten

Vul je emailadres in:

15-09-2022: Politieke avond

Beste ondernemer,

Het zal je niet ontgaan zijn dat er dit jaar gemeenteraadsverkiezingen zijn geweest. Nu bekend is hoe de verdeling van zetels in de raad er de komende jaren uit ziet, gaan we in gesprek met de verschillende partijen. 

Wat gaat u voor de ondernemers in Zoeterwoude doen? Die vraag staat centraal op de politieke avond die we op donderdagavond 15 september organiseren in cafe De Vriendschap.

De avond duurt twee uur. Tussen 20.00 uur en 21.00 uur debatteren de fractievoorzitters van Progressief Zoeterwoude, CDA, VVD en Senioren Belangen Zoeterwoude over vier stellingen:

1. Agrariërs vinden steeds moeilijker een opvolger voor hun bedrijf. Overname is duur. Beperkende maatregelen maken het beroep onaantrekkelijk. Stel dat de helft van de boerderijen in de Weipoort hun bedrijf stopt. Moet de gemeente dan het bestemmingsplan wijzigen zodat er gewoond, gebouwd of gerecreëerd kan worden? Of biedt ze hulp om de agrarische bestemming opnieuw invulling te geven?

Stelling: Ongebruikte agrarische grond moet een nieuwe bestemming krijgen

2. Het Dorpsplein, volgens de één een winkelgebied, een ander ziet het als evenementenplein, sommigen willen er parkeren, anderen juist niet en wie echt lef heeft begint nog eens over de Chinees die op het plein stond en  -ondanks protesten- werd gesloopt. De afgelopen 10 jaar is er van alles aan het plein gedaan, maar de ondernemers staan nog steeds niet in de rij om er aan de slag te gaan. Hoe ziet de toekomst van het dorpsplein er uit?

Stelling: Het Dorpsplein is de winkelkern van Zoeterwoude-Dorp. De gemeente moet actief aan slag om het voor ondernemers aantrekkelijker te maken om in het plein te investeren.

3. Er wordt flink gebouwd in Zoeterwoude-Rijndijk. Een deel van bedrijventerrein De Grote Polder kreeg een nieuwe bestemming; daar staan nu huizen. Nu bewoners en bedrijven tegen elkaar aan 'schuren' stijgt ook de overlast. Bewoners klagen over vrachtwagens, bedrijven zien hun ontwikkelingsmogelijkheden beperkt worden. 

Stelling: Gaat woongenot bij De Grote Polder voor bedrijvigheid?

4 Als je het op straat vraagt zegt iedereen dat Zoeterwoude vooral zelfstandig moet blijven. Zelfstandig betekent ook dat de Zoeterwoudse gemeenteraad er voor alle ondernemers in onze gemeente moet zijn. Hun producten en diensten en daarmee behoeften lopen flink uiteen. De vraag is of Zoeterwoudse ondernemers wel voldoende ondersteund kunnen worden door een kleine gemeente. Zouden zij niet veel beter af zijn als Zoeterwoude samen met andere gemeenten in de regio gaat?

Stelling: Voor ondernemers geldt dat zij beter af zouden zijn wanneer Zoeterwoude niet zelfstandig blijft.

Het debat wordt geleid door Chris de Waard, hoofdredacteur en oprichter van Omroep Sleutelstad. Zijn omroep neemt het debat ook op. De opnames zijn in het weekend na het debat bij Sleutelstad op tv (Ziggo 46 / KPN 1421) te zien.

Na iedere stelling is er de mogelijkheid om vanuit de zaal te reageren en of vragen te stellen aan de politici.

Om 21.00 uur start ons politiek café. Onder het genot van een borrel of een frisje kunnen ondernemers, medewerkers van de gemeente en raadsleden elkaar informeel ontmoeten en napraten over het debat.

Kom je ook? Neem gerust iemand mee.