• image1.jpg
  • image2.jpg
  • image3.jpg
  • image4.jpg
  • image5.jpg

Per 1 juli 2014 moeten alle bestuursorganen, zoals gemeenten, voldoen aan de Wet Markt en Overheid.
Overheden verrichten naast hun publiekrechtelijke taken ook economische activiteiten. Met deze economische activiteiten treedt de overheid in concurrentie met particuliere ondernemingen.
Als een overheid kan aantonen, dat met de activiteiten een algemeen (lees: maatschappelijk) belang is gediend, vallen de activiteiten niet onder de Wet Markt en Overheid.


De gemeente Zoeterwoude heeft onderzocht in hoeverre de gemeente voldoet aan de Wet Markt en Overheid. Daarvoor zijn de economische activiteiten van de gemeente in kaart gebracht. Deze activiteiten betreffen drie vormen van dienstverlening, te weten het huisvesten van organisaties in het gemeentehuis, het huisvesten van onderwijs (basisscholen) en het verhuren van accommodaties t.b.v. sport, recreatie en welzijn. Voorgesteld wordt deze economische activiteiten aan te wijzen als activiteiten in het algemeen belang. Dit is verwoord in de notitie Wet Markt en Overheid van de gemeente Zoeterwoude.

Belanghebbenden (ondernemers c.q. ondernemersverenigingen) worden in de gelegenheid gesteld om een zienswijze kenbaar te maken. Dit kan tijdens de Voorronde van de gemeenteraad op 17 juli 2014  en/of schriftelijk tot 6 weken na de bespreking in de Voorronde (t/m 28 augustus 2014). De tekst van bovengenoemde notitie alsmede informatie over de besluitvorming is te vinden in de digitale Raadsinformatie van de gemeente Zoeterwoude (http://www.zoeterwoude.nl/bestuur-en-organisatie/raadsinformatie-open-huis_3373/item/vergadering-open-huis-voorronde-ii_428.html)

Aanmelden voor inspreken tijdens de Voorronde kan telefonisch via de raadsgriffie (tel. 071-5806300) en het schriftelijk indienen van een zienswijze kan eveneens via de raadsgriffie van de gemeente, Postbus 34, 2380 AA Zoeterwoude. Nadere informatie over dit onderwerp kan worden ingewonnen bij de heer Paul Close (via bovenstaand telefoonnummer of per e-mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.).

Naar Boven